Producent z Wenecji Euganejskiej – Veneto.
Określając precyzyjniej lokalizację jego winnic znajdują się one w regionie winiarskim Vini del Piave. Poniżej mapa Veneto.

Posiada około 100 ha winnic. Połowa produkcji to Prosecco, w tym Prosecco z najwyższą apelacja Valdobbiadene.
Rocznie produkuje około 35 tys butelek wina czerwone, w tym Cabernet Franc, Pinot nero, Merlot i Carmenere.
Cabernet Franc to szczep, który przeważnie służy do kupażowania. Rzadko jest winifikowany pojedynczo. Wino o wyjątkowych walorach zapachowych. Mocno wyczuwalna papryczka chili typu jalapeno dodaje temu wino niepowtarzalnego uroku. Ten styl wina, odczuwalny w niemal we wszystkich ich winach czerwonych, bierze się z terroir. Winorośl rośnie na bardzo ciężkich gliniastych ziemiach.
Antonio Facchin ma w swojej kolekcji także wina powstałe z nietypowych dla regiony szczepów, jak choćby carmenere. Ten producent winifikuje wina w apelacji IGP, ale także w najwyższych we Włoszech, czyli DOC i DOCG. Nowością jest Prosecco Rose (85% glera, 15% pinot noir).
