Tematem przewodnim podczas takich spotkań jest wine&food paaring. To niebywale przydatna umiejętność, w efekcie której nasze sensoryczne zmysły mogą doznać czegoś wyjątkowego – tworzy się wartość dodana naszych smaków i aromatów na talerzu i w kieliszku.
Połączenie wykwintnej kuchni z odpowiednio dobranymi winami to prawdziwa uczta dla zmysłów. Nasze kolacje komentowane z menu degustacyjnym to wyjątkowe wydarzenia, podczas których goście mają okazję skosztować starannie skomponowanych dań, harmonijnie zestawionych z wyselekcjonowanymi winami.
Przebieg kolacji:
1. Powitanie gości: Krótka prezentacja wieczoru, przedstawienie menu i win.
2. Serwowanie dań: Każde danie jest serwowane wraz z odpowiednio dobranym winem.
3. Komentarz sommeliera: Przy każdym serwowanym winie sommelier opowiada o jego
pochodzeniu, charakterystyce oraz powodach wyboru do danego.

Koszt takie go panelu degustacyjnego uzależniony jest od podawanych dań i łączonych z nimi winami. Minimalna liczba uczestników – 10 osób.